Sastojci koji će vam biti potrebni za lovačku salatu:
1 kg paradajz
3 kg paprika roga
1 vezica peršuna
1 glavica bijelog luka
4 lovorova lista
1 kašika bibera u zrnu
2 kašike šećera
2 kašike soli
100 ml ulja
pola kesice konzervansa
Način pripreme:
Paradajz operite i ogulite. Paradajz isjeckajte na malo krupnije komade kako se ne bi raspao prilikom kuhanja. Stavite ga u šerpu.
Zatim operite paprike i isjeckajte ih na komadiće. Stavite ih u šerpu. Dodajte sitno isjeckanu glavicu bijelog luka, četiri lovorova lista, dvije kašike šećera i soli, te 100 mililitara ulja. Stavite na srednju temperaturu i promiješajte. Pržite sve 35 minuta.
Tegle stavite u rernu na 200 stepeni da se ugriju 15 minuta. Dok se tegle griju u salatu stavite vezicu peršuna. Promiješajte. Dodajte biberovo zrno i ostavite na vatri još pet minuta.
Izmaknite s vatre i dodajte pola kesice konzervansa. U tegle sipajte salatu, zatvorite je i prevrnite naopako i preko njih stavite deku preko njih. Salata neka se hladi cijelu noć.