Ova supa je veoma zdrava, naročito u hladnijim danima. S obzirom na to koliko ju je jednostvno napraviti, mogla bi se češće naći na vašem stolu.
Za pripremu ove supe potrebno vam je 12 minuta, a za kuhanje 45 minuta.Potrebni sastojci su tri kašike repicinog ulja, jedan veliki crveni luk, oguljen i isjeckan, komad svježeg đumbira od dva centimetra, oguljen i izrendan, tri čehna bijelog luka, jedna zelena čili paprika, 500 grama cvekle, očišćene i naribane, jedan manji krompir te 750 mililitara zaliha vode u kojoj se kuhalo povrće. Soli i drugih začina dodajete po želji.
Za pripremu ove supe potrebno vam je 12 minuta, a za kuhanje 45 minuta.Potrebni sastojci su tri kašike repicinog ulja, jedan veliki crveni luk, oguljen i isjeckan, komad svježeg đumbira od dva centimetra, oguljen i izrendan, tri čehna bijelog luka, jedna zelena čili paprika, 500 grama cvekle, očišćene i naribane, jedan manji krompir te 750 mililitara zaliha vode u kojoj se kuhalo povrće. Soli i drugih začina dodajete po želji.
Zagrijte ulje u velikoj šerpi te prepržite luk desetak minuta. Dodajte đumbir, bijeli luk i čili te dodatno pržite tri minute. Potom ubacite cveklu i krompir te sve zalijte vodom u kojoj se kuhalo povrće. Smanjite toplotu i ostavite supu da se krčka otprilike pola sata.
Na kraju posolite supu po želji i dodajte ostale začine. Prilikom serviranja supe, u tanjire dodajte kašiku jogurta te pospite sjemenkama ćurokota.
add a comment