Sastojci:
- 260 g crvenog pasulja iz limenke
- 1/2 crnog luka
- 4 kašike kečapa
- 90g ovsenih pahuljica
- 1 kašičica mlevene dimljene slatke paprike
- 1 kašičica origana
- 3 kašike brašna od leblebije
- beli luk u prahu
- biber so
kao prilog: kus kus
Priprema:
U multipraktik stavite pasulj, luk, kečap i začine. Sve dobro sjedinite, a zatim dodajte ovsene pahuljice. Opet sve dobro sjedinite, a zatim dodajte brašno od leblebija. Još jednom sve ispulsirajte dok ne dobijete glatku smesu. Pripremite pek papir i zagrejte rernu. Nauljite ruke i uzmite smese koliko želite. Formirajte loptu, a zatim u ruci razvijte željeni oblik. Od ove smese možete napraviti pljeskavice, a i ćevapčiće. Naše burgere ćemo peći u rerni na 200 stepeni 20-30 min u zavisnosti da li volite rumenije.
Servirajte ih u tanjir i prelijte vašim omiljenim sosom. Kao prilog servirajte kus kus sa narom. Kus kus potopite 10 min u vreloj vodi poklopljen sa tanjirom, a nakon toga ga začinite po želji i pospite narom.