Zanimljivosti

Za ukusan ručak: Ljepljiva pileća krilca

Sastojci

Pileća krilca, 200 g kus kusa, limun, peršun, maslinovo ulje, kečap, Worcestershire sos, smeđi šećer, so, susam, bijeli luk

Foto: Promo

 

Priprema

1. U zdjeli pomiješajte kečap, smeđi šećer, Worcestershire sos, sok limuna, bijeli luk i susam.

2. Pileća krilca posolite i umiješajte u mješavinu s kečapom, pa pecite u zagrijanoj rerni na 200 °C nekih 20-ak minuta.

3. Kus kus isperite te kuhajte prema uputama proizvođača u posoljenoj vodi. U širokoj tavi, na malo maslinovog ulja kratko propirjajte luk, zatim dodajte sok limuna, kus kus te pomiješajte sa začinima.

4. Poslužite s pečenim pilećim krilcima (prelivena).