Sastojci:
- 4 jaja
- 200g brašna
- 100g šećera
- 500g suvih šljiva
- 1 prašak za pecivo
- 230g margarina
- 150g otopljene čokolade
- 1 kašičica cimeta
Glazura
- 200g čokolade
- 50g margarina
- 50ml mleka
Jagode za dekoraciju
Priprema:
Šljive potopite u mlaku vodu sat vremena pre pripremw, ocedite ih te izmiksujte u multipraktiku. Odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Margarin umutite sa šećerom, dodajte žumanca pa čokoladu, na kraju umešajte šljive i brašno sa praškom za pecivo i cimetom, te dodavajte belanca kašiku po kašiku. Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotovu tortu prelijte glazurom i ukrasite jagodama.
Za još sjajnih recepata zapratite Instagram bakina_vanglica
add a comment