U nastavku pogledajte kako da pripremite i šta vam je sve potrebno za ovu jednostavnu, a drugačiju poslasticu.
Sastojci:
- 500g lisnatog testa
- 700g jagoda
- 4 kašike šećera
- 100ml vode
- 2 pudinga od vanile
- 80g prah šećera
- 700ml slatke pavlake
- 2 želatina prah šećer za posipanje
Priprema:
Razvaljajte oklagijom svaki blok lisnatog testa u koru. Stavite na pek papir u pleh i izbokcajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni. Kore ohladite.
Za fil kuvajte desetak minuta seckane jagode sa šećerom, pa ih izblendujte u blenderu, vratite u šerpu na vatru i kad provri umešajte puding razmućen sa vodom. Skuvajte fil te ga ohladite. Umutite slatku pavlaku, a želatin razmutite sa malo vode i kad nabubri otopite ga u mikrotalasnoj.
Pomešajte zatim umućenu slatku pavlaku, ohlađen fil, rastopljeni želatin i prah šećer. Ređajte koru, fil, koru i pospite prah šećerom.
Detaljan način pripreme pogledajte u videu.