Showbiz

Viki Miljković: Niko ne zna šta stavljam u jelo!

Pevačica Viki Miljković u braku je postala ekspert za kuhinju, a u glavna jela obožava da dodaje razne začine i voće. Kulinarsko umeće postepeno je savladavala uz istančan ukus supruga.

Foto: Instagram

U kuhinji pevačice Viki Miljković zastupljeno je mnogo začina, koji jelu daju poseban šmek, ali ne i jačinu. Iako pre zajedničkog života sa suprugom Draganom Taškovićem Tašketom nije znala gotovo ništa da spremi, uz savete majke i Marine Tucaković savladala je ovu prepreku! Obožava da sprema slana jela, dok slatkiše voli samo da jede, a priznaje da joj u kuhinji uvek treba pomoćnik.

– Ja sam zadužena za kuvanje, ali ne volim da perem sudove i sečem voće i povrće, pa mi uvek treba pomoćni radnik. U mojoj kuhinji zastupljeni su razni ukusi i sveži začini, u zavisnosti od vrste jela. Volim da dodajem sosove, jabuke, mandarine, avokado, ali u malim količinama – tek toliko da jelu daju poseban šmek i niko ne može da provali šta sam stavila!

Violeta nije gurman, ali voli sve da jede. Jedino joj ne prija ovčetina u bilo kom obliku – ni mleko, ni sir, ni meso.

– Volim blagu hranu, a određenih dana nešto mi više prija, nešto manje. Imam svoj metod kuvanja – kad šta dodajem u jelo, kad šta izbacujem, na koliko jakoj vatri spremam…Takođe, volim da mi jelo bude lepo aranžirano iako nisam mnogo talentovana za to, pa aranžiranje prepuštam drugim ljudima. Obožavam italijansku i kinesku kuhinju, a ono što bih uvek mogla da jedem jeste američki haus stek, koji se služi sa krompirom u ljusci i bananom posutom cimetom. To je prilog koji se uzima vrlo malo, a daje pravu notu specijalitetu – priča pevačica Viki.

Kada bi ugostila stranog turistu, Violeta bi ga dočekala sa prebrancem, rolovanim ili punjenim mlevenim mesom.

– Mleveno meso nikad ne spremam samo, već dodajem kačkavalj ili slaninu, ubacim začine…Ili ga punim dimljenom piletinom ili ćuretinom, pa dodam kajmak, majonez, pečurke, svega pomalo! Stvarno sam naučila da se fantastično snađem u kuhinji – ističe Violeta Viki Miljković.