Lifestyle

ULEPŠAJTE NEDELJU uz penaste kiflice sa kulenom i krem sirom

Ove nedelje food blogerka Sandra Đuretić, poznatija kao Bakina vanglica daje vam ideju za savršeni nedeljni slaniš- penaste kiflice sa kulenom i krem sirom. 

272695145_1989600811212117_1903977610522461557_n.webp

Sastojci

  • 300g mleka
  • 200ml vode
  • 1 sveži kvasac
  • 3 jaja
  • 200ml ulja
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • Oko 900g brašna

Dodatak:

  • 300g kulena sitno seckanog
  • 300g krem sira

272665240_4703112793106971_5851307106256083322_n.webp

Priprema

U mlako mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer i kašiku brašna i ostavite dok kvasac ne proradi. U vanglicu sipajte oko 800g brašna, napravite rupu u sredini, sipajte mlaku vodu, 2 umućena jaja, ulje, so i nadošli kvasac.

Umesite glatko testo i dodajte još brašna ako treba. Testo ostavite oko sat vremena na toplomkako bi naraslom. Nakon toga, testo premesite, podelite u 4 jufke, razvaljajte oklagijom i isecite za kiflice.

Filujte kiflice kulenom i krem sirom i urolajte te stavljajte na pleh. Ostavite u plehu još 20 minuta, premažite ih preostalim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Prijatno, poručuje vam Bakina vanglica i portal Grand. Online.

272467501_120909850462762_1083839950689520151_n.webp