Potrebni sastojci:

Za koru

200 g čokoladnih graham keksića

120 g putera
Fil od sira

750 g krem sira
200 g šećera

30 g brašna
1 kašičica vanila ekstrakta
Prstohvat soli
3 jaja

Preliv od voća

200 g zamrznutih borovnica
160 g zamrznutih brusnica
200 g šećera

3 kašike kukuruznog skroba
1 kašika sveže ceđenog limunovog soka
½ kašičice naribane limunove korice

Priprema

Čokoladne graham keksiće stavite u multipraktik i sitno ih sameljite, dodajte otopljeni puter, sve dobro izmešajte i ravnomerno rasporedite koru po dnu i stranicama okruglog kalupa za pite ili torte, piše Lifepress magazin.

Pripremljenu koru pecite u rerni zagrejanoj na 177C oko 15 minuta. Kad je kora gotova ostavite da se hladi, a vi pripremite punjenje.

U velikoj posudi mikserom mešajte krem sir dok ne postane penast, lagano dodajte šećer pa još malo mešajte. Nakon toga dodajte brašno, so, jaja i vanila ekstrakt pa mutite još 2-3 minuta da se sve lepo sjedini. Pripremljen fil sipajte preko ohlađene kore i pecite sat vremena na temperaturi od 177C.

Kad je torta gotova ostavite da se u potpunosti ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider na najmanje četiri sata.

Za preliv od voća sve sastojke stavite u veću šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri dok se ne počne zgušnjavati to će trajati od 10-12 minuta, mešajte svo vreme. Kad smesa prokuva ostavite da krčka dva minuta pa vrući preliv ulijte u staklenu teglicu, ostavite da se u potpunosti ohladi pa premažite preko ohlađene torte od sira.