Lifestyle

Toliko sočan i ukusan: Rolat sa džemom od kajsija

Ako ste već pripremili džem od kajsija, red je da ga iskoristite, da napravite ovaj preukusan rolat koji vraća u detinjstvo. 

Untitled.png

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • Džem za premazivanje

Priprema:

Umutite belanca sa šećerpm u čvrst sneg, a zatim ulje i ćumanca dodajte u smesu i lagano promešajte varjačom. Na kraju umešajte i  brašno pomešano sa soli i praškom za pecivo. Smesu sipajte u pleh na pek papir, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Koru uvijte u vlažnu krpu posutu šećerom i uvijajte. Ohlađen rolat premažite džemom.

Foto: pixabay