Lifestyle

TAKO UKUSNA I SOČNA: Slana štrudla sa pečurkama i paprikom

Slana štrudla sa pečurkama i paprikom može da bude predjelo, glavni obrok ili pak slaniš koji ćete brzinski pripremiti i obradovati vaše ukućane. 

Iako sama priprema deluje komplikovano, food blogerka Sandra Đuretić predstavlja vam jednostavan recept za slanu štrudlu koju ćete obožavati.

 

sandra.jpg

Sastojci:

  • 10 listova kora za pitu
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja griza
  • 4 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo

 

308009650_427324926055321_40113213067091731_n.webp

Nadev:

  • 500g pečuraka
  • 3 crvene paprike
  • 2 praziluka
  • 2 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • So i biber

Priprema:

Izdinstajte seckani praziluk, a zatim dodajte seckane pečurke i papriku. Začinite i ostavite da se malo ohladi, a zatim u povrće umešajte jaja i pavlaku. Pomešajte zatim jogurt, griz, jaja, ulje, so i prašak za pecivo. Odvojite po pet kora. Ređajte kora, pa po dve kašike fila sa grizom, na petu koru stavite polovinu nadeva. Isto uradite i sa preostalih pet kora i dobićete dve štrudle. Premažite sa ostatkom nadeva sa grizom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Foto: Instagram