Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 130 gr šećera
- 2 kašike prezli
- 2 kašike kakao praha
- -100 gr mlevenih lešnika ili oraha
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za voćni fil:
- 500 gr očišćenih višanja
- 100 gr šećera
- 100 gr gustina
- 100 gr šećera
- Sastojci za fil 2:
- 100 gr krem sira
- 350 ml slatke pavlake
- 100 gr prah šećera
Priprema:
Prvo pravite koru. Odvojite belanca i umutite u čvrst sneg. Ulupajte žumanca sa šećerom, te dodajte ostale sastojke, a na kraju belanca. Smesu izlijte u okrugli pleh prečnika 22cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Ohlađenu koru sečete na tri dela. Zatim pravite voćni fil. Višnje posuti sa šećerom i ostavite da puste sok. U dobijeni sok dodati vode da bude ukupno 750ml tečnosti. Odvaditi 150ml tečnosti i u tome razmutiti gustin. Ostatak soka staviti sa 100g šećera da kuva. Kada baci ključ dodati višnje, malo kuvati pa u to zakuvati gustin. Za drugi fil umutite slatku pavlaku sa prah šećerom i krem sirom. Slaganje torte: kora( poprskati ili sokom od višnje ili višnjevačom), fil od voća, fil od slatke pavlake, kora i opet isto još jednom. Dekorišite po želji.