Lifestyle

SULTANSKI LOKUM: Autentični turski recept za ratluk

Foto: Profimedia
Sastojci:

180 g putera

8 kašika brašna

650 ml mleka

10 kašika šećera

1 vanilin šećer

Fil:

seckani orasi

lešnici

pistaći

malo cimeta

i još:

kokosovo brašno

1. U šerpi otopiti margarin ili puter, pa kad se zagreje sipati brašno.

2. Mešati nekih 6-7 minuta, zatim sipati mleko, mešajući sve vreme, dok se masa ne zgusne.

3. Dodati šećer i vanilin šećer, pa mešati na laganoj vatri.

4. Smesu sipati u plastičnu posudu i mikserom mutiti 5-6 minuta.

5. Ostaviti da se malo ohladi.

6. Od smese vaditi kuglice, svaku kuglicu rastanjite na dlanu.

Pročitajte i:  Brzo i lako: Pohovana pileća prsa iz rerne (VIDEO)

7. Kuglice puniti smesom od mlevenih i seckanih orašastih plodova, uz dodatak cimeta, pa preklopiti.

8. Oblikovati kuglicu ili valjak, pa uvaljati u kokosovo brašno!

9. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne, pa poslužiti!