Stevan Anđelković, kako kaže, voli da bude zaveden uz sveće i vino. Međutim, otkriva da mu uopšte nije bitno da žena zna da kuva, jer želi da se ona pored njega oseća voljeno, a ne primorano na bilo šta.
Imam prijatelje koji često hvale svoje žene ili devojke kako dobro kuvaju i vidim da ima ljudi kojima je to bitna stavka, ali nisam jedan od njih. Za ljubavnu idilu mi je, prvenstveno, bitno prisustvo voljene osobe, a atmosferu dodatno mogu da podgreju odabrani afrodizijaci – iskren je pevač.
Zahvaljujući tatinoj pomoći, Steva kaže da se poprilično izveštio u kuhinji, kao i da mu spremanje bifteka najbolje polazi za rukom, dok je danas za kuhinju zadužena njegova supruga.
–Volim da jedem razne vrste mesa u sosovima, kao i testeninu, a ljuta hrana je nešto bez čega ne mogu, jer mi začini bude sva čula. Dopada mi se savremena evropska kuhinja, ali ne zato što su to trendi jela, već zaista uživam u njihovom ukusu. Na primer, tartar tunu, karpaćo ili sušiobožavam da jedem, jer su fenomenalnog ukusa. S druge strane, kada sam probao dagnje, smučiilo mi se sve, i to je zaista jedno od najružnijh jela koja sam okusio – objašnjava Steva.
S obzirom na to da sebe smatra pravim hedonistom, šarmantni Anđelković otkriva da u hrani voli meraklijski da uživa, bez bilo kakve žurbe. Maminu kuhinju ističe kao neprevaziđenu, jer mu ona na poseban način sprema tradicionalna srpska jela, koja ovaj pevač, kako kaže, jede sa užitkom.
-Kada su slatkiši u pitanju, Steva ne krije da teško odoleva šnenoklama i čizkejku. – Ne smem sebi da dozvolim luksuz da jedem slatkiše stalno, ali čizkejku zaista teško odolevam. Dopada mi se kremasti ukus koji se meša sa kiselkastim crvenim bobičastim voćem. Otkriću vam i tajnu – umem čak i da ga napravim!
Afrodizijaci
Prema Stevinom mišljenju, žena ne mora da zna da kuva, ali poželjno je da ume da ga zavede romantičnim ambijentom.
Za ljubavnu idilu prvenstveno mi je bitno prisustvo voljene osobe, a škampi i šampanjac, po mom mišljenju, najbolji su mogući afrodizijak za tu priliku – kaže Steva.
Stevini recepti
Svinjski file
Sastojci:
1kg svinjskog buta, crni i beli luk, pečurke, kisela pavlaka, buđavi sir sa plavom ili zelenom plesni
Priprema:
Meso ostaviti u pacu neko vreme da odstoji, ali nije obavezno. Potom se iseče na šnicle, ali ne mnogo tanke. One se proprže na slaboj vatri, ali poklopljene, tako da se više dinstaju.
Potom se sprema sos. Sitno iscekan beli i crni luk se proprže, pa se dodaju pečurke. Na kraju se stavlja pavlaka i buđavi sir sa plavom ili zelenom plesni.
Ko voli, može da spremi i neku salatu kao prilog.
Šnenokle
Sastojci:
6 jaja, 1 l mleka, 100g šećera, 1/2 štapića vanile, 1 kašika gustina, voćni sirup
Priprema:
U mleko stavite kuvati štapić vanile.
Žumanca i šećer penasto izmešajte, dodajte gustin i umešajte u prokuvano mleko. Varjačom mešajte dok smesa od žumanaca i mleka ne proključa, pa sklonite sa vatre. Belanca istucite u čvrst sneg i kašikom ih stavljajte u vrelu vodu.
Čim voda proključa, okrenite ih na drugu stranu, te ih nakon nekoliko sekundi vadite. Ponovite postupak dok ne skuvate sve.
Posluživanje
Poslužite dobro rashlađeno i ukrašeno voćnim sirupom