Iskoristite sezonsko voće, u ovom slučaju breskve i napravite salatu koja će vas zasitit, a ujedno i osvežiti tokom ovih toplih dana.
Satojci:
- 1/2 glavice salate
- Šaka rukole
- 3 breskve
- 120g pršute
- 2 kriške hleba
- Maslinovo ulje
- 2 kašike soka od limuna
- 1/2 veze peršuna
- 200g ementalera
- So i biber
Priprema:
Za ovu salatu pripremite plitak tanjir za serviranje. Uključite rernu na 220 stepeni i hleb iseckajte na kockice. Stavite u pleh, pospite maslinovim uljem, malo soli, bibera i origana. Pomešajte sve i stavite u rernu na 5 minuta. Na gril tiganju ispecite breskve sečene na kriške, a zatim ih ređajte na tanjir. Prvo seckanu salatu, pa rukolu, posolite, pobiberite, prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Stavite na salatu ementaler na kockice, breskve i pršutu, prelijte još malo limunovim sokom i na kraju dodajte seckan peršun. Uživajte u ovoj predobroj kombinaciji!
add a comment