Lifestyle

SLATKIŠ ZA SVAČIJI UKUS: Posne baklavice sa sušenim smokvama i bademom

Recept za baklavice sa sušenim smokvama i bademima ulepšaće vam dan! Baklave nema ko ne voli, a kada ih probate spremljene na malo drugačiji način obećavamo da ćete se potpuno oduševiti.
270297290_277512454443845_3843449817744633390_n.webpSastojci: 12 kora 100g margarina 400g sušenih smokava 3 kašike džema od smokava 100g mlevenih badema

  • 12 kora
  • 100g margarina
  • 400g sušenih smokava
  • 3 kašike džema od smokava
  • 100 g mlevenih badema

Sirup:

  • 500ml vode
  • 500g šećera
  • 1/2 limuna

Priprema:

Sameljite smokve, dodajte džem i bademe. Ređajte po dve kore, a između kora mažite otopljen margarin. Fil stavite na ivicu kora i urolajte, te stavljajte u pleh. Isecite u plehu pre pečenja. Premažite margarinom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Zatim napravite sirup. U šerpu stavite šećer, vodu i kriškice limuna. Kad provri kuvajte još 10 minuta pa sklonite sa vatre. Preko ohlađenih baklavica sipajte vruć sirup.

Foto: Instagram