- 2 banane
- 1 jaje
- 1/3 šolje ulja
- 1 vanilin čećer
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašićica praška za pecivo
- 1/2 šolje šećera
- 1/4 šolje mleka
- Prstohvat soli
- 1/4 šolje čokoladnih komadića
- 1,5 šolja brašna (možete koristiti pola belo pola integralno)
Punjenje:
- 1/2 šolje slatke pavlake
- 1/2 šolje čokolade
Priprema: Prvo cele banane sa korom stavite u pleh, na papir za pečenje i pecite 15 minuta na 180 stepeni. Nemojte se brinuti banane će pocrneti, ali će biti sočne. Pečene banane oljuštite, stavite u činiju, izgnječite viljuškom i dodajte zatim ostale sastojke. Sve izmešajte varjačom i sipajte u kalup za mafine sa korpicama. Pecite na 180 stepeni 20 do 25 minuta. Gotove mafine izdubite u sredini sa drškom drvene varjače. Čokolodu prelijte sa vrućom slatkom pavlakom i mešajte dok se čokolada ne otopi. Zatim tu čokoladu sipajte u dresir kesu ili špric za kolače i punite mafine. Mafine možete poslužiti i tople ili ipak sačekajte da se ohlade i čokolada u sredini malo stegne.
add a comment