Danas vam predstavljamo odličan recept sa savršen, preukusan, a zdrav doručak. brzo priprema, em je tart odličan predlog za doručak
Sastojci za koricu:
- 200g speltinog brašna
- 100g putera
- 1/4 kašičice soli
- 1 jaje
- 2 kašike hladne vode
Nadev:
- 1 crni luk
- 1 veza sremuša
- 250g kozjeg sira
- 3 kašike kiselog mleka
- 2 jaja
- 300g pečuraka
- so i biber
Priprema:
Pečurke iseckajte na listiće i prodinstajte na luku, te ih ostavite da se malo prohlade. Zamesite testo za koricu i razvaljajte oklagijom i stavite u kalup za tart.
U činiji izmrvite sir, dodajte kiselo mleko, jaja, iseckani sremuš, prodinstane pečurke i sve promešajte i začinite, a zatim sipajte preko korice.
Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Po želji preko pečenog tarta narendajte parmezan i pospite seckanim peršunom.
add a comment