- 300-350g brašna
- 8g sipinog mastila (možete kupiti u svakoj ribarnici)
- 1/2 kašičice soli
- 50ml maslinovog ulja
- 100ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
Nadev:
- 3 kašike sitnog sira
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kugla sveže mocarele
- 100g pršute
- Nekoliko smokvi i čeri paradajza
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo, premažite ga sa kašikom maslinovog ulja i ostavite 15 minuta da malo nadođe. Zatim ga rukama lagano prebacite u pleh sa papirom za pečenje i oblikujte podlogu za picu. Pomešajte sir i pavlaku, premažite preko testa, poređajte pršutu, pa mocarelu i na kraju sve ukrasite smokavama i čeri paradajzom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.
Za još interesantnih recepata zapratite Bakinu vanglicu na Instagramu.
add a comment