Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 7 kašika ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- rendana korica limuna
- 1 čašica rakije – loze
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 600- 700 gr brašna (tačnu meru brašna morate prilagoditi rukama da se testo ne lepi)
- ulje za prženje šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Brašno pomešajte s praškom za pecivo. Jaja, šećer, vanilin šećer, kiselu pavlaku i ulje dobro izmutite. Dodajte rakiju. Postepeno dodavajte mešavinu brašna (dok se ne dobije elastično testo koje se ne lepi). Prebacite ga na radnu površinu i još ga rukama izvaljajte. Oblikujte u kuglu i zamotajte u providnu foliju, te ostavite 30 min na sobnoj temperaturi. (Može i odmah da se razvlači). Razdelite na dva dela te svaki razvaljajte na 2 mm debljine i secite trakice 2-3 cm x 15 cm, te zavežite u čvor. Pecite u vrućem ulju 2-3 min (okretati ih kako ne bi potamnele). Izvadite ih na papirni ubrus i posipajte šećerom u prahu.
add a comment