1 očišćena škarpina
100 g zeleni
2 paradajza
2 glavice luka
50 g đumbira
4 kašike ulja
8 – 10 raznih školjki (mogu i samo mušlje)
1 kašičica karija
100 ml belog vina
150 g morskih plodova
3 kašike soka od limuna
so, biber
1 kašičica šećera
1 prstohvat šafrana
1. Očistiti ribu i iseći je na komade. Iseckati zelen i paradajz. Luk i đumbir takođe iseckati i onda svo povrće prodinstati na 2 kašike ulja.
2. Oprati školjke. Dodati kari u jelo, naliti vinom i ubaciti školjke. Naliti vodom, prokuvati i krčkati na niskoj temperaturi oko 10 minuta.
3. Morske plodove odmrznuti, oprati i ocediti. Propržiti sa škarpinom. Izvaditi školjke iz supe, pa ispasirati supu kroz cediljku. Posoliti, pobiberiti, pošećeriti i dodati šafran.
4. Pržene morske plodove i ribu zajedno sa školjkama staviti u supu i servirati.
SAVET:
Čorba odlično ide uz prepečeni baget i ajoli sos.