Lifestyle

RECEPT DANA: Punjene lignje iz rerne

Punjene lignje iz rerne su naš današnji prijedlog.

Foto: Promo

SASTOJCI:

  • 400 g zamrznutih lignji
  • 50 g riže
  • 1 kašičica suvog začina
  • pola kašičice bijelog luka u prahu
  • 2 kašičice isjeckanog peršunovog lista
  • maslinovo ulje

PRIPREMA:

Lignje odmrznite te ocijedite od tečnosti koju će pustiti i posušite papirnim ubrusom. Rižu operite i skuvajte u dva puta većoj količini vode. Zatim je ocijedite od suvišne vode, dodajte začine i dobro promiješajte.

Lignje napunite pripremljenom rižom. Nema potrebe da se napune do vrha jer će riža dodatno nabubriti tokom pečenja. Vatrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem i poslažite lignje. Krakove lignje stavite u sredinu (druga varijanta je da ih sitno iseckate i dodate u nadjev od riže).

Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata, dok jelo ne dobije rumenu boju. Tokom pečenja lignje će otpustiti još vode, tako da nema potrebe da je dodajete prije pečenja.