Foto: facebook
Sastojci:
– 200 g svežeg kravljeg sira
– 100 g belog glatkog brašna
– 150 g integralnog brašna
– 1 jaje
– 1 prašak za pecivo
– 4 kašike ulja
– 100 g slanine naseckane na kockice
– 50 g suve šunke naseckane na kockice
– 100 g mladog kravljeg sira naseckanog na kockice
– 2 kriške suvog hleba naseckanog na kockice
– 5 većih praziluka
– 3 kašike maslinovog ulja
– 1dcl pavlake
– 2 jaja
– 1 žumance za premazivanje
Priprema:
Brašno, sir, jaje, ulje i prašak za pecivo sve skupa izmešati i pustiti da odstoji pola sata na hladnom.
Praziluk dobro operemo i naseckamo na sitne kolutiće, pa ga stavimo na maslinovo ulje zajedno sa slaninom i šunkom. Pržimo oko desetak minuta, ne previše, čisto da omekša.
U posudi izmešamo 2 jaja s 1 dcl pavlake, dodati kockice sira i hleba, biber i so, te sve zajedno dodati praziluku i izmešati.
Testo razvući na veličinu cca 40x30cm, nadev rasporediti po celoj površini (pustiti pri kraju 5cm testa), zarolati.
Rolat premazati razmućenim žumancem, staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 40 minuta.
Poslužiti s jogurtom.
Izvor: #gastroglumac