Sastojci:
- 80 g ovsenih pahuljica
- 60 g integralnog dvopeka
- 150 ml vruće vode
- 160 g narendane mrkve
- 1 jaje
- 2 kašike biljnog začina
- 1 kašika mljevenog bibera
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika origana
- 1 kašika karija
- 1 kašika praška za pecivo
Priprema:
Ovsene pahuljice staviti u dublju vanglicu. Dodati izmrvljeni dvopek i sve preliti vrućom vodom. Promiješati kašikom, poklopiti i ostaviti 20 minuta. Zatim dodati jaje, narendanu mrkvu, prašak za pecivo i sve navedene začine.
Rukom zamijesiti smjesu.
Rernu uključiti na 180 stepeni. Odgovarajući pleh obložiti pekpapirom. Kašikom, koja se prije svake upotrebe zamoči u čašu vode, zahvatati smjesu i vlažnim rukama oblikovati pljeskavice.
Napravljene pljeskavice redati u pleh preko pekpapira.
Pljeskavice staviti da se peku 15 minuta.
add a comment