Ako volite da eksprimentišete u kuhinji i da probate nov i vrlo ukusan način na koji možete napraviti pitu, onda ste na pravom mjestu. Priprema ove pite je brza i jednostavna, a ono što je najbitnije preukusna je.
Sastojci koji su vam potrebni za pipremu pite su:
4 fileta
8 krugova pureće šunke
8 kriški edamera
bijeli luk u prahu
biber
so
250 grama lisnatog tijesta
malo senfa
Način pripreme: Filete začiniti bijelim lukom u prahu, biberom i solju. Meso istucite veoma tanko. Preko stavite krišku edamera, potom kršku pureće šunke. Ponovite ovaj postupak. Zarolajte šniclu i umotajte je u prozirnu foliju. Ostavite je tako zamotanu 20-ak minuta u frižderu.
Na skroz razvaljano listano tijesto koje ste podijelili na četiri jednaka pravougaonika stavite kašiku senfa. Premažite ga. Potom stavite rolnicu koju ste prethodno odmotali iz prozirne folije.
Urolajte je u lisnato tijesto, premažite jajetom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.