Lifestyle

RECEPT DANA: Pileća čorba sa mrkvom i karijem

U hladne i kišne dane ništa bolje od tople čorbice. Ovo je recept koji vam predlažemo.

Foto: Promo

Sastojci:

3 pileća bataka

1 kg mrkve

2 l vode

1 glavica crvenog luka

3 čena bijelog luka

1 kašičica bibera

1 kašičica karija

1 kašičica aleve paprike

1 kašika brašna

1 kašika ulja

3 pečene ljute papričice

Priprema:

Prvo oguliti mrkvu i isjeći je na kolutove, kao za ćušpajz. Na ulju propržiti crveni i bijeli luk. Kada luk počne rumenjeti, nalijte vodu. Stavite mrkvu, batake i poklopite. Kuvajte na jačoj vatri 20 minuta od momenta kada provri. Izvadite luk pa nastavite da kuvate još 10 minuta. Dodajte kari i biber. Pomiješajte alevu papriku i brašno sa malo vode pa dodajte u čorbu s mrkvom. Sve lijepo sjedinite i vratite da vri pet minuta. Očistite od sjemenki i peteljki ljutu papriku. Servirajte na dno tanjira jednu papriku pa preko sipajte vrelu čorbu s jednim batakom.