Pripremite ćufte na meksički način i oduševite vašu porodicu.
Sastojci:
– 750 g mlevenog mesa
– 2 šolje rendane gaude ili trapista
– 1/2 šolje prezli
– 2 kašike isecaknog svežeg peršuna
– 2 sitno seckana čena belog luka
– 1 sitno seckana ljuta paprika
– 1 veliko jaje
– 1 kašika mlevenog kumina
– so, biber
– 1 kašika maslinovog ulja
– 1/2 seckanog velikog crnog luka
– 2 konzerve pelata
Priprema:
U srednjoj posudi pomešajte mleveno meso, jednu šolju kačkavalja, prezle, peršun, beli luk, ljutu papriku, jaje i kumin, pa posolite i pobiberite.
Mešajte dok se ne sjedini, a zatim oblikujte u ćufte.
U velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte ćufte i propržite nekih 2 minuta, a zatim prebacite u tanjir.
U tiganj dodajte luk i pržite nekih 5 minuta dok ne omekša. Zatim sipajte i pelat i ostavite da proključa.
Smanjite temperaturu i vratite ćufte u tiganj. Poklopite i krčkajte dok se ćufte ne skuvaju oko 10 minuta.
Preko sipajte preostalju šolju kačkavalja i opet poklopite da se sir rastopi.
Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa