Lifestyle

Recept dana: Pastirska pita

U hladnije dane, a posebno kada dođe vikend i možemo da se opustimo i kuvamo za najmilije, dobro dođe neka ideja, a mi vam predlažemo ovaj recept.

Foto:

Sastojci:

500 g pire krompira

500 g miješanog mljevenog mesa

dvije glavice crnog luka

1 veća mrkva

100 g graška

3 čena bijelog luka

4 kašike soka od paradajza

150 g kačkacalja

so

Priprema:

Izdinstajte luk, dodajte sjeckanu mrkvu, bijeli luk i mljeveno meso pa sve dobro promiješajte. Začinite po ukusu pa dinstajte dok voda ne ispari.

Na kraju dodajte paradajz, promiješajte pa sklonite sa šporeta.

Sipajte smjesu u vatrostalnu posudu, a preko nje i pire koji ste prije toga pomiješali sa pola šolje toplog mlijeka.

Važno je da sve dobro pokrijete, da se meso ne vidi. Pospite pire rendanim kačkavaljem i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.