Paprike spadaju među omiljeno povreće među skoro svima, zato vam i nudimo nekoliko predloga za punjene paprike koje će vas oduševiti.
Paprike punjene krompirom
Sastojci:
8 paprika babura
3 veća krompira
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
so
biber
suvi biljni začin
100 ml ulja
100 ml vode
Priprema:
Koristite sveže paprike, ako ste u mogućnosti, jer zamrznute budu dosta mekše. Odabrane paprike operite, pa odstranite petiljku i semenke.
Crni luk i šargarepu isecite na kockice, pa propržite na 100 ml ulja. Dinstajte par minuta da se luk dobro uprži. Dok se oni dinstaju, ili pre toga, očistite krompir i izrendajte na krupno rende. Kada se luk fino uprži dodajte krompir i nalijte 100 ml vode. Mešajte povremeno i dinstajte zajedno još par minuta.
Kada voda ispari, sklonite sa ringle. Sada dinstanim krompirom punite paprike, pa ređajte u pleh. Pleh prethodno premažite, a po mogućstvu koristite manji pleh, kako bi paprike bile lepo složene. Redjajte ih tako da vrh jedne paprike bude preko kraja druge paprike. To će sprečiti da fil iscuri tokom pečenja.
Složene paprike zapecite u rerni na 200°C, a prethodno prekrijte folijom. Neka se peku nekih pola sata, nakon toga sklonite foliju da sva tečnost ispari i da se odozgo zapeku, pa izvadite i poslužite.