Lifestyle

RECEPT DANA: Najukusnija čokoladna torta u obliku srca

Iako je Dan zaljubljenih prošao, uvjek je pravo vrijeme za tortu, naročito onu čokoladnu u obliku srca. Ukoliko mimo Valentina želite da iznenadite vama dragu osobu, Nataša Pavlović ima odličan trik. Riječ je o torti u obliku srca koja se lako pravi,a toliko je ukusna da joj niko neće odoleti.

U emisiji “Praktična žena” voditeljica je pokazala kako da na lak način napravite ukusnu, čokoladnu tortu.

Sastojci:
250g putera
250g prah šećera
5 jaja
vanilin šećer
100g kakao praha
200g rendane čokolade
100ml mleka
250g brašna
1 prašak za pecivo
200g višanja

Sastojci za čokoladni ganaž:
175g tamne čokolade
50g putera
200ml slatke pavlake

Priprema:
Mutite puter sa prah šećerom. Zatim dodavajte jedno po jedno celo jaje, a onda i ostale sastojke. Mleka dodajte malo manje, al dodajte zato i sok iz višanja. Pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Ako nemate modlu u obliku srca vi smesu razlijte u dva pleha. Jedan neka bude kvadratnog oblika, a drugi okrugli. Kad je pečeno kvadrat stavite na tacnu dijagonalno, a okrugli deo presecite na pola i stavite na dve suprotne strane kvadrata i tako ćete dobiti oblik srca. Zatim pravimo ganaž krem. Slatku pavlaku ugrejte do ključanja, pa prelijte čokoladu i puter i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim namažite preko biskvita i ukrasite po želji.