Lifestyle

RECEPT DANA: Lazanje sa povrćem

Uživajte u ukusu tikvica, patlidžana i sira

Iskoristite poslednje sezonsko povrće kako biste napravili neodoljivu lazanju.

Sastojci:

300 g testa za lazanje
1 glavica luka
3 čena belog luka
3 tikvice
1 patlidžan
200 g pelata
200 g mocarele
400 g rikote
50 g parmezana
bosiljak
timijan
peršun
so
biber

Priprema:
Nauljite vatrostalnu posudu. Na maslinovom ulju prodinstajte crni i beli luk, pa dodajte patlidžan i tikvicu izrezane na kockice. Zalijte pelatom i dodajte začine. Kuvajte nekoliko minuta. Na dno posude za pečenje stavite malo umaka, a zatim dno prekrijte listovima testa. Dodajte dinstano povrće, mocarelu i rikotu koju ste prethodno začinili solju i biberom. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju pospite ostatkom mocarele i parmezanom. Pecite oko pola sata.

Foto: Shutterstock