Ovaj kolač ćete jednostavno obožavati i prisetiti se ukusa djetinjstva. Pogledajte koliko je jednostavan način pripreme kolača koji su nekada pravile naše bake.
Sastojci za testo:
150g masti
150g šećera
70g brašna
1/2 praška za pecivo
150g mlevenih oraha
4 belanca
Sastojci za žuti deo:
4 žumanca
150g šećera
Sastojci za čokoladni fil:
150g mlevenih oraha
150g šećera
malo mleka
70g margarina
1 vanilin šećer
Priprema:
Prvo izmutite belanca u čvrst sneg pa im dodavajte šećer malo po malo, zatim žumanca pa ostale sastojke. Smesu sipajte u pleh podmazan mašću sa malo brašna i pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 180 stepeni. Kada je kora skoro gotova, preko nje stavite smesu od umućenih žumanaca sa 150g šećera. Žumanca i šećer ne morate mnogo mutiti, dovoljno je da se malo zapene. Vratite u rernu na još 10-15 minuta odnosno dok se žumanca i šećer ne zapeku. Zatim izvadite iz rerne i pravite čokoladni deo. U šerpu stavite margarin, čokoladu i malo mleka, a zatim kad se već sjedinilo dodajte orahe i vanilin šećer. Prelijte smesu preko žutog dela i pospite orasima. Kolač ne mora biti u frižideru, ali ga ostavite da se stegne. Zatim okruglom modlom vadite polumesece i poslužite.