Lifestyle

RECEPT DANA: Domaći kroasani sa sirom

Svi volimo da uživamo u dobrom domaćem testu, zato Bakina vanglica deli sa vama recept za kroasane sa sirom koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.

288241347_159553579908680_1434513136048580355_n.webp

Sastojci:

Testo:

– 1kg brašna

– 1 paketić svežeg kvasca

– 2 kašičice soli

– 1 kašičica šećera

– 50ml ulja

– 1 jaje – 250ml mleka

– 250ml vode

– 250g matgarina

Nadev:

– 500g sitnog sira

– 1 jaje

– so po ukusu

Premaz:

– 1 jaje

– po ukusu susam

288407349_690876605351061_1122060488360579320_n.webp

Priprema:

U mlako mleko izmrvite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi sipajte u vanglicu smesu, dodajte ulje, mlaku vodu i jaje, sve izmešajte varjačom, dodajte so, te brašno malo po malo dok ne dobijete glatko testo. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom da naraste. Naraslo testo premesite te podelite u 8 jufkica, svaku razvaljajte i na svaku razvučenu narendajte margarin. Kad ste poređali sve, nednu preko druge, razvucite oklagijom u širok krug, isecite nožem oko 16 komada, napunite nadevom i urolajte. Kroasane poređajte u plehove na pek papir, prekrijte krpom i ostavite da još narastaju dok vam se rerna greje. Pre pečenja premažite ih jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta.

Foto: Instagram