Lifestyle

RECEPT DANA: Bakine knedle sa šljivama koje se tope u ustima

Brzi svet u kome živimo iziskuje i brze načine pripreme hrane, ali svi znamo koliko su stari recepti naših baka uvek oni koji daju najbolji finalni obrok i zato hajde da se podsetimo jednog odličnog za knedle sa šljivama.

dumplings-gb184e8da2_1280.jpg

Sastojci:

  • Griz
  • Brašno
  • Mleko
  • Jaja
  • Šljive
  • Prezle
  • Ulje
  • Šećer
  • So

plum-dumplings-g404b13069_1280.jpg

Priprema:

Staviti u pola litra vode pola šoljice ulja, pola kašićice šećera i pola kašičice soli i pustiti da provri.

Skinuti onda sa šporeta i u to sipati 12 kašika griza pomešanih sa 12 kašika brašna.

Brzo mešati kako bi se smesa sjedinila, pa ostaviti da se prohladi. U mlako testo razbiti tri cela jajeta, jedno po jedno, i sve dobro izmešati.

U šerpu od pet litara sipati litar i po vode i kašičicu soli, pa ostaviti da provri. Uzimati po kašiku testa i valjati ga u brašno na dlanu.

U svaku knedlu staviti po jednu manju šljivu bez koštice. Onda bariti knedle u šerpi s posoljenom vodom dok ne isplivaju na površinu.

Vaditi ih rešetkastom kašikom i tako vlažne, jednu po jednu, uvaljati u šećer i prezle koje su pre toga pripremljne – 250 g prezli treba propržiti na šoljici ulja, skinuti s vatre i dodati 200 g šećera i onda u to uvaljati knedle, piše Zadovoljna.rs.

Foto: Pixabay