Lifestyle

RAJ ZA VAŠA NEPCA: Kolač od pistaća sa glazurom od nara

Neki slatkiši su lepi na oko, ali ne oduševljavaju ukusom, ali postoje i oni koji zadovoljavaju oba kriterijuma.

Boje potpuno očaravajuće,  a ako volite i pistaće ovaj desert je pravi raj. Koloritetom i ukusom podseća na Bliski Istok, ko je bio tamo negde zna o čemu se radi, a ko nije evo prilike da uživaju i oči i nepca.

244434607_627336008275170_7584934576241378800_n.jpg

Sastojci:

Za biskvit:

  • 100g neslanih mlevenih pistaća
  • 70g brašna
  • 50g putera (sobne temperature)
  • 100g prah šećera
  • Korica jednog limuna
  • 2 jaja
  • 1/2 praška za pecivo
  • Prstohvat soli

Glazura

  • 1/2 šolje prah šećera
  • Nekoliko kapi soka od nara (jednostavno pritisnite nekoliko zrna nara da iscuri sok)
  • Prstohvat soli
  • Nekoliko kapi soka od limuna
  • 1 kašika vrele vode

Za dekoraciju

  • Pistaći
  • Zrna nara
  • Listići nane

244399413_614900733028492_3752763648995629248_n.jpg

Priprema

Sve sastojke za biskvit pomešajte i izradite mikserom. Sipajte smesu u okrugli podmazani kalup prečnika 18cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Kolač ohladite. Sastojke za glazuru pomešajte s tim što imante još malo prah šećera za slučaj da vam glazura bude retka. Ako je pak gusta dodajte još neku kap vrele vode. Treba da bude poput glazure za rozen tortu. Ukrasite pistaćima, zrnima nara i listićima nane.

Uživajte i pratite Instagram profil “Bakina vanglica” za više recepata.

Foto: Instagram