Neki slatkiši su lepi na oko, ali ne oduševljavaju ukusom, ali postoje i oni koji zadovoljavaju oba kriterijuma.
Sastojci:
Za biskvit:
- 100g neslanih mlevenih pistaća
- 70g brašna
- 50g putera (sobne temperature)
- 100g prah šećera
- Korica jednog limuna
- 2 jaja
- 1/2 praška za pecivo
- Prstohvat soli
Glazura
- 1/2 šolje prah šećera
- Nekoliko kapi soka od nara (jednostavno pritisnite nekoliko zrna nara da iscuri sok)
- Prstohvat soli
- Nekoliko kapi soka od limuna
- 1 kašika vrele vode
Za dekoraciju
- Pistaći
- Zrna nara
- Listići nane
Priprema
Sve sastojke za biskvit pomešajte i izradite mikserom. Sipajte smesu u okrugli podmazani kalup prečnika 18cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Kolač ohladite. Sastojke za glazuru pomešajte s tim što imante još malo prah šećera za slučaj da vam glazura bude retka. Ako je pak gusta dodajte još neku kap vrele vode. Treba da bude poput glazure za rozen tortu. Ukrasite pistaćima, zrnima nara i listićima nane.
Uživajte i pratite Instagram profil “Bakina vanglica” za više recepata.
add a comment