Sastojci:
500 gr pilećeg filea
1 ananas
200 gr pasulja
50 gr prosa
kokosove ljuspice
Marinada:
1 kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice kurkume
1/2 kašičice karija
1/2 kašičice đumbira
1 kašičica senfa
sušeno povrće
Priprema:
Marinirati piletinu isečenu na kockice u senf, kari, kurkumu u đumbir i suvi začin i ostaviti da odstoji barem pola sata, a preporučuje se i duže kako bi bilo sočnije, a zatim ispeći u tiganju na maslinovo, ulju.
Proso obariti sa malo vode.
Ananas iseći na pola, izvaditi sredinu i iseckati na kockice.
Nakon što ispečemo piletinu, sipamo je u ananas, a zatim dodamo pasulj, proso i ananas. Kokos listiće staviti kao dekoraciju po želji.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod.
add a comment