Predstavljamo vam recept za australijsku čokoladnu tortu sa malinama.
Sastojci:
35g kakao praha
80ml tople vode
150g crne čokolade
150g putera
300g šećera
125g bademovog brašna
4 jaja
maline
Sastojci za glazuru:
200g crne čokolade
160ml slatke pavlake
Priprema:
Uključiti rernu na 160 stepeni da se greje. Umutiti kakao i toplu vodu i ostaviti sa strane, a potom istopiti na tihoj vatri puter i 150g crne čokolade. Izmutiti jaja, pa u njih dodati šećer, brašno, otopljenu čokoladu sa puterom i kakao. Sve izmešati ručno i izručiti u kalup obložen papirom za pečenje. Staviti da se peče oko 1 sat i 15 minuta. Gotov kolač izvaditi iz kalupa, ohladiti i preko njega staviti glazuru za koju je potrebno otopiti zajedno slatku pavlaku i čokoladu. Preliti glazuru preko torte i odozgo naređati maline sveže ili zamrznute.
Izvor: prakticnazena.tv