Ukusan, brz i jednostavan recept za sve ljubitelje krompira.
Kada se spremi na ovaj način, krompir dobija sasvim drugačiji ukus, koji će mnoge ostaviti bez teksta.
Sastojci:
- 500 grama mladog krompira
- malo soli
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike kukuruznog griza
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1 najmanja kašičica sudžuk paprike
- malo mlevenog čilija
- malo bibera mlevenog
- malo maslinovog ulja
Priprema:
U duboki tanjir stavite kukuruzno brašno, kukuruzni griz, crvenu mlevenu papriku, sudžuk papriku, mleveni čili i malo mlevenog bibera i promešajte.
Krompir operite, oljuštite i narežite na osam delova, te stavite u hladnu vodu do upotrebe.
Isečen krompir ocedite, posolite i uvaljajte u napred pripremljenu mešavinu brašna.
U vatrostalnu činiju ili tepsiju staviti malo maslinovog ulja i ređati krompir da budu jedan pored drugog i da se ne preklapaju.
Poređan krompir poprskajte sa malom količinom zagrejanog maslinovog ulja i stavite u rernu zagrejanu na 190 stupnjeva. Pecite oko 20 minuta, okrenite ih i nastavite da pečete još 20 minuta dok površina ne postane hrskava.