Čokoladni kolač nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine jer čokoladi retki mogu odoleti.
Sastojci za kolač od čokolade:
-175 g tamne čokolade
-7 jaja
-140g maslaca
Kolač od čokolade – priprema:
1. Pripremite kalup za kolač, namažite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu izlomite na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umešajte na kockice narezan maslac, mešajte dok se ne rastopi, piše Zadovoljna.hr.
2. Odvojite žumance od belanaca i u jednoj posudi penasto umutite i dodajte im, lagano mešajući, prohlađenu smesu čokolade i maslaca. U drugoj posudi istucite sneg od belanaca i dodajte u prethodno pripremljenu smesu nežno mešajući dok smesa ne postane homogena.
3. Smesu izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veći i dublji protvan za pečenje i napunite vrućom vodom do pola kalupa.
4. Stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni. Pecite 25 minuta, nakon čega bi sredina torte trebala biti mekana, a površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturu, posipajte šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz slatku pavlaku ili voće.