Mini tartovi za maksi užitak – zasučite rukave i uživajte u laganom obroku od lisnatog tijesta i prijatelja.
Oduševio nas je recept za male tartove za koje ćete trebati gotovo lisnato tijesto i nekoliko sastojaka za pravi mediteranski štih u kuhinji.
Sastojci:
300g lisnatog tijesta
250g mini paradajza
luk
češanj češnjaka
2 slana inćuna u ulju
ružmarin, bosiljak, origano, sol, papar
maslinovo ulje
kiselo vrhnje
žumanjak
150g feta sira
peršin
Priprema:
Pirjajte sjeckani luk na malo ulja dok ne omekša. Dodajte sjeckani češnjak s listićima ružmarina i bosiljka
Posolite, popaprite, dodajte origano i zalijte s malo vode
Kad zavrije poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari i luk ne omekša
Ostavite neka se ohladi
Paradajz izrežite na pola. Razvaljajte tijesto i izrežite na kocke.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
Prebacite tijesto na ohlađeni lim
Premažite ga usitnjenim inćunima i rasporedite pirjani luk
U posudi izmiješajte vrhnje i žumanjak te dodajte fetu. Izlijte smjesu po nadjevu. Posložite paradajz i pospite sjeckanim peršinom. Pecite oko 20 minuta.