Sastojci za testo:
350 g glatkog brašna
150 ml mleka
30 g otopljenog maslaca
1 paket suvog kvasca
1 jaje 3 supene kašike šećera
1 vanilin šećer
Za nadev:
2 velike jabuke
30 g maslaca
3 supene kašike smeđeg šećera
1 čajna kašičica cimeta
Priprema:
Zamesite testo. U toplo mleko stavite kašiku šećera i vanilin šećer te suvi kvasac. Ostavite sa strane kako bi se kvasac aktivirao, piše Zadovoljna.hr.Jaje razmutite s ostatkom šećera i dodajte mu otopljeni maslac. Smesi dodajte aktivirani kvasac i sve dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno. Prvo mešajte varjačom, a kad se svi sastojci sjedine zamesite testo rukama. Misite oko 10 minuta. Pripremljeno testo ostavite da odmara dok pripremate nadev. Jabuke ogulite i narežite na sitne kockice. Zagrejte maslac i dodajte mu smeđi šećer. Kad se šećer otopio, dodajte jabuke i cimet. Mešajte sve dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok, oko 15 minuta. Na kraju ih procedite, a dve kašike soka ostavite sa strane. Testo razvaljajte i čašom odrežite krugove. Na sredinu svakog komada testa stavite kašiku nadeva pa spojite krajeve. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Buhtle stavite u tepsiju i premažite ih mešavinom otopljenog maslaca, žumanca i soka od jabuka. Pecite 30 do 40 minuta, a kad se ohlade posipajte šećerom u prahu.