Za početak skuvajte slatki krompir, izbodite nekoliko rupa u kori viljuškom i stavite ga na tanjir. Ispecite u mikrotalasnoj jedan po jedan, svaki po pet minuta. Znaćete da je gotov kada budete mogli da ga izbodete do kraja viljuškom. Ako ne želite da koristite mikrotalasnu, možete koristiti i rernu. Umotajte krompir u foliju i pecite 30 do 40 minuta na 270 stepeni.
Pustite da se krompir malo ohladi, a zatim ogulite kožu i izmerite dve šolje pire krompira. Dodajte ovo u činiju zajedno sa ovsenim brašnom i začinima po želji. Dobro promešajte dok se ne formira loptasti oblik.
Podelite testo na dve loptice pa stavite na pleh. Pokvasite ruke i oblikujte kuglice u kore za picu, debljine oko pola cm. Vlaženje ruke će olakšati rukovanje njima. Pecite testo 15 minuta na 270 stepeni pa izvadite iz rerne, dodajte prelive i pecite još 15 minuta.
Spremljenu picu možete držati u frižideru do tri dana. Za ovaj recept možete koristiti bilo koje brašno, i u zavisnosti od toga koju vrstu koristite, dodajte malo više ili manje brašna. Ako ste ljubitelj klasičnih pica koristite mešavinu italijanskih začina a ako želite slatkast ukus dodajte malo cimeta. Takođe možete korisiti bilo koju vrstu krompira, piše Nova S.