Lifestyle

Postpraznični DETOKS: Preukusna sveža salata

Posle svih ovih dana ića i pića, a realno ni oporavili se nismo od Uskrsa, red je da pojedemo nešto osvežavajuće što nas oslobađa nakupljenih toksina.

– Predlažem jednu finu prolećnu salatu– piše Sandra Đuretić.

279447838_1226305811238269_7465384880330560170_n.jpg

Sastojci:

  • 1 krastavac
  • 10 čeri paradajza
  • 10 rotkvica
  • Veza sremuša
  • 100g rukole
  • 5 listova zelene salate
  • Preliv: 1 kašičica senfa, 3 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna,1/2 kašičice origana, so

Priprema:

Krastavac, čeri paradajz i rotkvice iseckajte na sitne kockice, a rukolu, salatu i sremuš na tanke trakice. Izmešajte, prelijte prelivom i uživajte bez griže savesti. Uz to dodajte par brusketa i namažite ih humusom.

Foto: Instagram