Pobornik domaće kuhinje i zdrave ishrane Neda Ukraden otkrila šta se nalazi na njenom MENIJU!
– Svakodnevno unosim velike količine povrća u svoj organizam i obavezno je da na tanjiru budu tri boje povrća – bela, zelena i crvena. Vitamini su mi neophodni da bih funkcionisala kako sam navikla, pa ne zaobilazim ni sveže salate. Jutro ne počinjem bez čaše mlake vode i pola grejpfruta. Kada idem na putovanja, obavezno sa sobom nosim i grejp, jer dešava se da ga nemaju u hotelima, a ja bez njega ne mogu. Kada je meso u pitanju, dolaze u obzir piletina, ćuretina i govedina. Kada se jednom naviknete na pravilan režim ishrane, zaista je lako uživati u tome. Proputovala sam više od pola sveta, i sviđa mi se nekoliko tipova kuhinja. Od japanskog sušija, preko francuskih sosova, do italijanske hrane, sve mi odgovara. Ipak, frnancuska hrana je ono čemu dajem prednost u svakom trenutku – objašnjava popularna pevačica.
Ukoliko je i vama ova Nedina priča otvorila apetit, ne brinite jer u nastavku možete pročitati njena dva predloga za današnju trpezu.
Lagani u ukusni file od lososa za koji vam treba tek nekoliko sastojaka Nedin je prvi izbor, a priprema je brza i laka.
Filei marinirani u maslinovom ulju, limunu i belom luku peku se na pločama, koje nije potrebno uljiti – kao prilog servira se lešo krompir ili blitva.
Posle glavnog jela možete se zasladiti voćnom salatom “A la Neda”. Sitno iseckati voće po želji, posuti sa malo soka od limuna, da voće ne promeni boju, dodati malo meda, zatim likera od badema ili malo konjaka na kraju, posuti cimetom.