Foto:Pinterest
Sastojci:
500 g jabuka
500 g tikvica
½ kg tankih kora za pitu
200 g mlevenih oraha
cimet
vanilin šećer
šećer
200 g suvog grožđa
ulje
prah šećer
1. Jabuke i tikvice oljuštiti i narendati. Posuti šećerom (po ukusu) i prodinstati dok ne ispari tečnost. Kad se ohladi umešati vanilin šećer i cimet.
2. Prvu koru nauljiti i posuti mlevenim orasima i kristal šećerom. Staviti drugu koru i na nju sipati fil i posuti je suvim grožđem. Uviti u rolnu. Ponovljati postupak dok se ne utroši materijal.
3. Složiti pitu u nauljen pleh, premazati je uljem i peći na 180 stepeni dok ne porumeni (oko pola sata). Prohlađenu pitu posuti prah šećerom, a servirati ukrašenu svežim listićima nane.
Izvor: stvar ukusa
add a comment