Za one koji vole gulaš
Sastojci:
1,5 kg piletine (celo očišćeno pile)
4 krompira
5 dl kokošjeg ili pilećeg bujona
200 g pelata
po 1 crvena, zelena i žuta paprika
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
kašičica sosa od ljutih papričica (ili jedna iseckana čili papričica)
2 lista lovora
ulje
so, biber
1. Crni i beli luk sitno naseckajte, paprike isecite na kockice, pelat ocedite, krompir isecite na deblje štapiće, a pile očistite i isecite na manje komade.
2. U šerpu na tri kašike ugrejanog ulja stavite komade piletine i pržite ih sa svih strana. Posle 10-ak minuta piletinu izvadite i posolite, a na masnoći u kojoj je bila piletina pržite obe vrste luka 2-3 minuta povremeno mešajući. Zatim dodajte paprike, i njih pržite 2-3 minuta da malo omekšaju.
3. Na kraju dodajte pelat, krompir, sos od ljutih papričica i lovor. Promešajte, vratite piletinu, ulijte bujon, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 45 minuta.