Lifestyle

Penastim kiflicama sa kulenom i krem sirom ODUŠEVIĆETE sve ukućane

Penaste kiflice sa kulenom i krem sirom svojom mekoćom i neverovatnim ukusom nateraće vas da ih pravite stalno. Možete ih spremati za doručak ili jednostavno za užinu na poslu, a posebno su pogodne za vaše mališane i školarce.

272467501_120909850462762_1083839950689520151_n.webp

Ne brinite jer je priprema veoma jednstavna, a većinu sastojaka verujemo da već imate kod kuće.

Sastojci:

  • 300 g mleka
  • 200ml vode
  • 1 sveži kvasac
  • 3 jaja
  • 200ml ulja
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • Oko 900g brašna
  • 300g sitno seckanog kulena
  • 300g krem sira

272695145_1989600811212117_1903977610522461557_n.webp

Priprema: 

U mlako mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer i kašiku brašna i ostavite dok kvasac ne proradi. U vanglicu sipajte oko 800g brašna, napravite rupu u sredini, sipajte mlaku vodu, 2 umućena jaja, ulje, so i nadošli kvasac. Umesite glatko testo i dodajte još brašna ako treba. Testo ostavite da narasta oko sat vremena na toplom. Testo zatim premesite, podelite u 4 jufke, razvaljajte oklagijom i isecite za kiflice. Filujte kiflice kulenom i krem sirom i urolajte te stavljajte na pleh. Ostavite da narastaju u plehu još 20 minuta, premažite ih preostalim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

272665240_4703112793106971_5851307106256083322_n.webp

Za još fantastičnih recepata zapratite Bakinu vanglicu.

Foto: Instagram