Lifestyle

OVO MORATE PROBATI: Domaći kolač sa šljivama i pavlakom

Domaći kolač koji se topi u ustima, lak i jednostavan za pripremu pravi je izbor sa sve one sa instančanim ukusom. 

Srpske domaćice se trenutno najčešće opredeljuju za pite i dezerte koji uključuju šljive. Zbog toga predlažemo kolač sa šljivama i pavlakom jer se brzo pravi, nije skup, sočan je i može da stoji nekoliko dana.

cakes-gefd1ef717_1920.jpg

Sastojci:

 -500g šljiva bez koštica iz zamrzivača

-120g margarina

-1 kesica vanilin šećera

-rendana kora od jednog limuna

-4 jaja -180g brašna

-1 kesica praška za pecivo

-100ml kisele pavlake

-50g šećera u prahu

-1/2 kašičice cimeta u prahu

-1 kašika prezl

-šećer u prahu za posipanje

poppy-gb401d2fb2_1920.jpg

Priprema: 

Šljive ostaviti na sobnoj temperaturi da se odlede. Ocediti ih od viška tečnosti. Margarin penasto umutiti sa šećerom, dodati vanilin šećer, rendanu limunovu koricu i 3 jaja. Brašno pomešati sa praškom za pecivo.Dodati u smesu sa jajima, sjediniti i sipati u pleh namašćen sa malo ulja i posut prezlama.Odozgo poređati polovine šljiva.Pavlaku pomešati sa preostalim jajetom, šećerom u prahu i cimetom i preliti preko šljiva. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni nekih 45 minuta. Ostaviti da se ohladi, iseći, posuti šećerom u prahu i poslužiti, piše Nova S. 

Foto: pixabay