Sastojci:
- 600g brašna
- 330ml vode
- 100ml ulja
- 1 kašičica soli
Nadev: 1 kuvana butkica – dimljena (može i kolenica), 500g sira (vrsta sira zavisi od butkice, ako je meso butkice slano koristite običan sitan sir, a ako je blago slana koristite fetu. Da bi vam izašla so iz butkice, butkicu potopite u vodu 24 sata pre kuvanja, zatim tu vodu prospite i sipajte novu za kuvanje), 5 čena sitno seckanog belog luka.
Priprema: Od navedenih sastojaka za testo, umesito glatko testo i podelite ga u 4 jufkuce. Jufkice premažite uljem obilno, prekrijte providnom folijom i ostavite oko pola sata. Butkicu koju ste ranije skuvali odvojite od kostiju i sitno iseckajte, te pomešajte sa sirom i belim lukom. Na čaršavu razvucite koru, malo je nauljite, te nanesite nadev i zamotajte koristeći čaršav. Pitu savijte u krug u ukrugli pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu pitu premažite kombinacijom vode i ulja i prekrijte krpom.