Lifestyle

Ovakvu pitu će svi obožavati: Domaće kore, butkica i sir

Možda su klasične pite sa sirom, mesom ili krompirom malo dosadile, zato je vreme da probate pitu od domaćih kora sa kuvanom butkicom i feta sirom.

276979401_1126983971436064_6357731616919232859_n.webp

Sastojci:

  • 600g brašna
  • 330ml vode
  • 100ml ulja
  • 1 kašičica soli

Nadev: 1 kuvana butkica – dimljena (može i kolenica), 500g sira (vrsta sira zavisi od butkice, ako je meso butkice slano koristite običan sitan sir, a ako je blago slana koristite fetu. Da bi vam izašla so iz butkice, butkicu potopite u vodu 24 sata pre kuvanja, zatim tu vodu prospite i sipajte novu za kuvanje), 5 čena sitno seckanog belog luka.

277112169_155248986883417_2410676169148966885_n.webp

Priprema: Od navedenih sastojaka za testo, umesito glatko testo i podelite ga u 4 jufkuce. Jufkice premažite uljem obilno, prekrijte providnom folijom i ostavite oko pola sata. Butkicu koju ste ranije skuvali odvojite od kostiju i sitno iseckajte, te pomešajte sa sirom i belim lukom. Na čaršavu razvucite koru, malo je nauljite, te nanesite nadev i zamotajte koristeći čaršav. Pitu savijte u krug u ukrugli pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu pitu premažite kombinacijom vode i ulja i prekrijte krpom.

Foto: Instagram