Sastojci za kremastu zelenu pastu:
– pirinčane nudle
– 150g eda mame
– 3 mlada luka
– 1 kašika susama
Sos
– 40g indijskog oraha
– 40g suncokreta
– peršun
– 8 kašika bademovog mleka
– sok 1 limete
– 1 kašika tahinija
– so
Priprema
Pripremite jednu posudu u koju ćete staviti pirinčane nudle i kesicu eda mame da se skuva.
Sa druge strane u blender stavljamo ostatak sastojaka kako bismo pripremili kremasti sos.
Ubacujemo vezicu peršuna. 8 kašika bademovog mleka, kašika tahinija, sok od limete, šaku ondijskog oraha, šaku suncokreta.
Sve to dobro izblendirati. Procedite pirinčane nudle i eda mame, tako proceđeno servirajte u tanjir i preko dodajte sos.
Nudle i sos promešajte, dodajte so i biber, i preko po želji parmezan.
add a comment